Gør-det-selv-løsninger til et mere bæredygtigt hjem

Der er mange der ønsker sig et mere bæredygtigt hjem, men er dette noget man kan opnå på egenhånd? Her ser vi nærmere på bæredygtige løsninger til dit hjem, og på om det er noget, der egner sig for dig, der gerne vil gøre det selv eller ej. Måske er det på tide at tilkalde forstærkninger? 

Kan jeg installere jordvarmeanlæg selv?

En af de løsninger, der er blevet svært populære de seneste år, er varmepumper og jordvarmeanlæg. Det er simpelthen, fordi det er en ekstremt energieffektiv løsning, som producerer meget mere energi, end det den bruger. Det giver billigere energi og meget mere klimavenlig energi. Det giver stort udslag på din elregning i sidste ende. Når du benytter dig af en løsning som et jordvarmeanlæg, eller en varmepumpe, er det dog meget vigtigt at det er installeret korrekt. Det er en investering at installere denne form for varmekilde, men det er en investering der ret hurtigt, kan komme til at betale sig. En luft til luft varmepumpe, kan for eksempel, som regel tjene sig ind efter 5-10 år. Det vil altså sige, at du sparer penge på din elregning, selv om det er en stor udgift, både at købe varmepumpen eller jordvarmeanlægget, og at få det monteret.

I princippet, kan man godt selv installere en varmepumpe, men det er en god ide at investere i professionel hjælp. Det er nemlig sådan, lige når det kommer til jordvarmeanlæg og varmepumpe, at det skal installeres helt korrekt, gerne af en med erfaring, for at minimere energiudslip. En varmepumpe kan nemlig kun betale sig, hvis den er installeret på den helt rigtige måde. Derfor er det måske lige her, du skal investere i, at få nogen til at hjælpe dig, selv om du er glad for, selv at installere grønne løsninger.

Svaret er altså, at du i princippet godt kan installere en varmepumpe eller jordvarmeanlæg selv, men det er meget bedre, at få nogen andre til det, så man er helt sikker på at det præsterer som det skal.

Fordele ved jordvarmeanlæg og varmepumpe

Jordvarmeanlæg og luft til luft varmepumpe har en række gode fordele. Det giver en meget jævn strøm af varme, og der findes også løsninger, der varmer både vand og luft op. Det vil sige, at man får en totalløsning på en varmekilde, så man kan få både sit varme vand og sin varme luft, fra samme kilde. Det er en investering at købe en varmepumpe eller jordvarmeanlæg, og få det installeret. Et jordvarmeanlæg, kræver også meget plads. Men det er en investering, der kan betale sig, og du sparer flere tusind kroner på varmeregningen. Det vil sige, at varmepumpen og jordvarmeanlægget, er hurtigt betalt.

Det er blevet ekstremt populært at inkorporere miljøvenlige løsninger i ens hjem. Der er mange gode løsninger derude, men mange af dem kræver faktisk at du lægger gør-det-selv-genet lidt på hylden, og udnytter dig af fagpersoners ekspertise. Specielt i forbindelse med montering, så kan du klare resten selv. Det bliver meget dyrt, at installere det forkert.