JULEBUFFET HOS NVPRO

Historien om hvordan eleverne på køkkenlinien lærer om julen

Værftscafeen i Holbæk som er en af NVPROs mange indsatser, har netop gennemført sin første Mortens Aften Menu og Kristine Lefevre Simonsen som er elev på køkken-linien fortæller: ”Jeg har hørt fra de andre elever, at de faktisk ikke vidste meget om traditionen med Mortens Aften og hvorfor man holder dette hvert år, så det har været spændende, at være lige midt i det og lære hvordan maden tilberedes”.

NVPRO reklamerer i disse uger for, at de i perioden fra fredag den 13. november til lørdag den 19. december tilbyder stor hjemmelavet julebuffet:

Om fredagen og lørdagen er det store buffetbord rullet frem med levende musik til 23:30 og  midt i ugen, dvs tirsdag, onsdag og torsdag er det lidt mindre og derfor også billigere.

Leder af Køkkenlinien Thomas Sørensen siger: ”I forbindelse med juleperioden tilbyder NVPRO på Værftscafeen en stor traditionel julebuffet og for at give vores elever en bedre forståelse omkring råvarerne og ikke mindst tilberedningen, bliver alt lavet fra grunden. Det vil samtidigt give dem en meget stor og vigtig viden om hvorfor friske råvarer smager bedre og et indblik i de forskellige sylte- og konserveringsmetoder”.

Kristine Lefevre Simonsen tilføjer: ”Det bliver en kæmpestor mundfuld (en køkkenjoke), at skulle lære så meget; men hvor bliver det spændende og jeg tror virkelig, at jeg kommer til at vide så meget og jeg håber at rigtig mange gæster vil komme og smage og mærke forskellen”.

NVPRO fortæller i øvrigt, at de – for at kunne løfte opgaven – vil lave mange af forberedelserne foregå i hovedkøkkenet i Svinninge. Det har den fordel, at eleverne samlet kan lære hvordan man ryger og laver graved laks, marinere sild, lave hjemmelavet rødkål og mange andre ting.

Det er vigtigt at holde fast i, at VærftsCafeen er et uddannelsessted i NVPRO regi, hvor man som gæst støtter eleverne i, det vigtige omkring, at gøre tingene så godt som muligt og samtidigt fungerer Cafeen som et rigtigt tilbud for gæster. Velbekomme.