NVPRO/campus og Spanien

Udvekslingsprogram for produktionsskoleelever med midler fra EU

Så har 6 elever været i praktik på Fuerteventura fra 11. november til 9. december 2017 nemlig Casper Beck-Nyling, Sofia Suraja, Sheila Nielsen, Amalie Hermansen, Mariah Hansen og Maiken Andersen

Underviser Dorte Just Hahn er den som har arbejdet med disse projekter de seneste år og hun siger:
”Når vi som uddannelsesinstitution vælger at deltage i sådanne store udvekslingsarrangementer, er det fordi vi kan se, at vores elever får stort udbytte af oplevelserne. Målet med projektet er at give vores elever en stor faglig- og social oplevelse og styrke deres selvværd ved at sende dem udenlands på praktik- og skoleophold. De oplever at skulle kommunikere på et fremmed sprog og tage vare på sig selv – for nogle måske for første gang i deres liv. Vores forventning er naturligvis, at eleverne kommer hjem med en større erfaring indenfor deres fag; men også at de har opnået en større indsigt om sig selv.

Forstander Henrik Bendixen tilføjer:
”Vi gør meget ud af udvælgelsesprocessen og har altid mange elever som søger om at komme med på disse arrangementer. Derfor ser vi også, at vores elever bliver bedre rustet i deres videre uddannelsesvej, at de lærer at stole på sig selv og tage konsekvensen af de valg de tager”.

Vi har talt med en af deltagerne Amalie Hermansen som begejstret fortæller sin historie:

”Da jeg først hørte om projektet var jeg skeptisk. At være i udlandet i 4 uger, aldrig at have fløjet før og så lande i en helt anden kultur og så netop mig som ikke ønsker at stå først i køen og blive set på.
Men efter at have talt med nogle kammerater på skolen, fik jeg vendt denne skepsis eller måske nærmere angst til, at det jo netop var det jeg havde brug for nemlig, at udfordre mig selv, prøve at blive mere modtagelig og åben for at møde andre og livet.
Da jeg så havde søgt blev jeg bange for, at jeg måske slet ikke blev udvalgt til at deltage; men det blev jeg og ”hurra” for det.
Noget som også medvirkede til min ændrede holdning var, at os som skulle med – et par uger før afgang – mødtes på Anneberg Vandrehjem med overnatning. Der lærte vi hinanden at kende og blev enige om, at støtte hinanden.
Flyveturen var en fantastisk oplevelse, tænk at flyve i 10-12 kms højde henover Europa. Da vi var ankommet til Fuerteventura, kørte vi til Purto del Rosario, hvor vi skulle bo i alle 4 uger med 2 lejligheder, hvor vi kunne bo 3 i hver.
Første uge var vi på erhvervskolen ”Majada Marcial” med en fast kontaktperson Isabel som hjalp os igennem – vi kaldte hende vores 112-kontakt.
De næste 3 uger var vi på praktiksteder. Jeg var på en skole og deltog med børn i 5 års alderen

Når jeg ser tilbage på hele turen, så mener jeg at have opnået netop det som jeg håbede på nemlig, at blive mere åben overfor at møde andre og i det hele taget møde udfordringer positivt. Fagligt var især den sidste uge udbytterig og jeg fik et godt samspil med underviser og elever.