Dit forløb

Når du vil meldes ind på skolen, starter vi med en rundvisning. Rundviseren fortæller dig om skolen, og du bliver introduceret til de forskellige fag-linier. Vi snakker om dine forventninger til skoleforløbet og finder sammen ud af, hvilken linie du skal gå på.

Selv om det måske er nemt at finde et ufaglært job, er sådan ét sjældent langvarigt. De fleste typer jobs kræver efterhånden som minimum et kursusbevis. Derfor snakker vi meget om dine uddannelsesmuligheder.

Vi tager udgangspunkt i dine interesser og skolemæssige baggrund. Hvis dine interesser er mere vidtgående end dine skolemæssige kundskaber, kan vi hjælpe dig videre, så du opfylder adgangskravet til den ønskede uddannelse.

På skolen har du også mulighed for at få hjælp til dansk og matematik, hvis du har brug for det, men du har også mulighed for at gå på VUC i prøveforberedende fag i op til 12 timer om ugen. Hvis du ikke kan opnå de skolemæssige kundskaber den ønskede uddannelse kræver, bruger vi den fornødne tid på at finde ud af, hvad der så kan være relevant. Udover samtalen har vi forskellige vejledningsmaterialer, der kan spore dig ind på et realistisk mål. Dette er også fremgangsmåden, hvis du er usikker på, hvad fremtiden skal bringe. Vi vil sammen forsøge at finde et praktiksted, hvor du kan få afprøvet, om det givne arbejdsområde kan være noget, du vil arbejde videre med. Du kan komme i praktik i op til fire uger, enten det samme sted eller måske fire forskellige steder.

IMG_7422