Succes for Hjalms matroser

Galeasen Hjalm af Holbæk gør nu klar til anden sæson hvor den drives af NVPRO Campus.

Driften kører som normalt med skoleture, charterture for firmaer fødselsdage og enkelte længere togter som fx Limfjorden Rundt og Fyn Rundt.

I år har sejles der også til Folkemødet på Bornholm hvor UngHolbæk, UngiOdsherred, Levas og Udvalget for Lokaludvikling skal bruge skibet som base for fremstødet: “Unge og Demokrati? Holbæk og Odsherred!”

“Det var herligt at få en af de meget eftertragtede havnepladser på Folkemødet”, udtaler Jacob Antvorskov, som leder den maritime linie på NVPRO Campus.

 

Men de største sejre har helt klart været dem vore elever har fejret allerede første år.

Først kom de to matroser der sejlede det første halve år, i arbejde.

Så kom den tredje ind på sin ønskede uddannelse som ellers næsten havde lukket for optag det år!

Wow! Tænkte vi: Det her går den rigtige vej!

Oprindelig havde vi jo en drøm om at skabe nogle bådebygger-lærlinge. Men så begyndte tingene at gå mere i retning af søfarts-uddannelserne. Det er klart at både skipper og styrmand har inspireret de unge i den retning. -og vi kan mærke at vi nu bliver søgt af unge som allerede overvejer at komme ud som en del af “Det blå Danmark”.

Vores elev Klaus er nu igang med Skibsassistent-uddannelsen på Nyborg Søfartsskole og en ny elev er ved at skrive ansøgningen til Svendborg Søfartsskole.

Andreas (på billedet) er netop taget til de kanariske øer, hvor han er påmønstret Georg Stage. Når han kommer hjem om et halvt år har han ikke bare besøgt Cuba, Miami, Bermuda mm., men er også uddannet skibs-assistent!

Andrew som skal sejle hele den kommende sæson har som mål at komme i handelsflåden og den sidste elev som netop er startet er i fuld gang med at søge ind på Svendborg Søfartsskole.

Faktisk er det blevet så stor en succes at sende eleverne videre, at Hjalm nu MANGLER arbejdskraft. Men det er jo altså kun et positivt problem når man er en produktionsskole, siger Jacob Antvorskov.

Skibets vinterpraktikant skulle komme tilbage og hjælpe os med beddingsophold og årets første ture, men har meddelt at han allerede ER optaget på Svendborg Søfartsskole, så han vælger at bruge foråret på at forberede sig til eksamen!!!

Det var bestemt ikke skolefag han prioriterede i vinter, men fantastisk at han gør det nu.

Det er simpelthen utroligt som de kommer igang med uddannelse efter at have været på den Maritime linie. Det er faktisk langt bedre end vi havde turdet håbe! Særligt fordi de fleste starter fordi de har haft problemer med at finde vej til uddannelse.

Nogle af dem har også været forbi noget røg som var lidt stærkere end cigaretter, på deres hidtidige vej.

 

Vi har haft en voksen virksomheds-praktikant som har haft et hårdt liv. Han har gjort en helt fantastisk forskel for både fagligheden og stemningen ombord!

Han startede med at tage Radiokursus på Martec i Frederikshavn og tog senere hele erhvervsdueligheds-delen samme sted.

Så han er blevet uddannet styrmand undervejs, og er klar til at søge nye jobmuligheder.


Faktisk er der utrolig meget der går godt ombord. Dog er det blevet en udfordring, at der er så meget mudder i havnen, at beddingsvognen ikke kan køre ud så Hjalm kan komme op til det årlige bundeftersyn. ”Det er et hårdt angreb på vores tidsplan”, siger skipper Martin Dencker. ”Vi arbejder på at få beddingsplads i Hundested, men skal lige finde en periode hvor Søfartsstyrelsen også har tid. Det er snart nemmere at få lavet den oprensning af havnen som havnemyndighederne har talt om i årevis. Men nu må vi se hvad der er nemmest at få til at ske.”

Tirsdag den 2. Maj kl. 15 – 16.30 inviterer Hjalm til sæsonstartsreception på havnen i Holbæk, hvor man kan booke ture til den kommende sæson og få smagsprøver på VærftsCaféens gode mad. Hjalms nye miljøsatsning vil blive præsenteret, og man møde besætningen og se det helt nye navigationsudstyr og de mange ting som NVPROs Maritime elever har renoveret i vinterens løb.
Hvis man ikke kan komme den dag, kan man følge med på facebook-siden ”Hjalm”.